Havacılık ve Teknolojinin Buluşma Noktası
26620
page-template-default,page,page-id-26620,page-child,parent-pageid-25887,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

2016 EGYPT AIR KAZASININ SEBEBİ PİLOTUN YAKTIĞI SİGARA ÇIKTI

31 Mayıs 2022 – Halit ÖZDEMİR

lord-ayyappan-story-birth-mantras-temple-details-4-780x470

Terör eylemi değil, pilotun sigara içmesiymiş.  EgyptAir uçağının 2016’daki kazasının nedenini Fransızların hazırladığı rapor  ortaya koydu ✈

Mayıs 2016’da Paris’ten Kahire’ye gitmekte olan “EgyptAir” uçağının düşmesinden altı yıl sonra Fransızların hazırladığı rapor, kazanın nedeninin pilotun sigara içmesi sonucu kokpitte çıkan bir yangın olduğunu öne sürdü. .

Akdeniz’de Girit adası ile Kuzey Mısır kıyıları arasında düşen Airbus A320, 66 yolcu ve tüm mürettebatı öldürdü.

Olaydan sonra Mısırlı yetkililer, uçak kazasının bir “terör eylemi” sonucu olduğunu öne sürdüler ve ele geçirilen cesetlerin üzerinde patlayıcı izleri bulduklarını iddia ettiler. Ancak Fransız Hava Kaza Soruşturma Dairesi (BAA) 2018’de “en olası hipotez, kokpitte bir yangın çıkıp hızla yayılınca uçağın kontrolünün kaybedilmesi” dedi.

Fransız uzmanlar tarafından derlenen 134 sayfalık soruşturma belgesi geçen ay Paris Temyiz Mahkemesi’ne gönderildi. Mısırlı pilotlar kokpitte düzenli olarak sigara içmekte ve Mısırlı şirket pilotların işteyken sigara içmelerini yasaklamadı.

İtalyan Corriere Della Sera gazetesinin edindiği habere göre, bir bakım mühendisi, yardımcı pilotun oksijen maskesini “normal” yerine “acil durum” modunda bıraktı. Sigara, oksijeni tutuşturdu ve kabin birden alev aldı. Rapora göre, uçağın algılama sistemi, kaybolmadan kısa bir süre önce, uçağın ön kısmında “duman uyarısı” kaydetmişti.